Play BKR Eindhoven ism Van Abbemuseum


Jan Goossen, Collectie ICN, tentoonstelling ‘Uit de doeken’.

Een BKR kunstwerk in uw huis!
In het kader van Play Van Abbe Deel 3 organiseert het Instituut Collectie Nederland (ICN) Play BKR Eindhoven en leent het de 10 werken uit aan particulieren in plaats van aan het museum. Veel kunst van de BKR staat vooral in het depot en is moeilijk toegankelijk. Is dat de bedoeling van openbare verzamelingen? Het ICN wil dit op speelse wijze ter discussie stellen.
Het ICN heeft 10 bijzondere kunstwerken uit zijn eigen collectie geselecteerd om uit te lenen aan inwoners van Eindhoven en omgeving. Deze kunstwerken heeft het ICN tussen 1950 en 1977 in Eindhoven verworven via de BKR, de Beeldende Kunstenaars Regeling. Samen laten ze op een bijzondere manier ruim 25 jaar beeldende kunst in Eindhoven zien.

Jan Goossen woonde en werkte in deze periode in Eindhoven en de BKR heeft in die periode werk van hem aangekocht. Instituut Collectie Nederland heeft het werk inmiddels in bezit.
Hugo de Jong koos het kunstwerk van Jan Goossen om het een aantal maanden in huis te hebben. In deze periode maakten Hugo en Yvette kennis met elkaar en kwam Yvette, bij Hugo thuis, naar het werk van Jan kijken. Dit werk was gemaakt in de periode voordat Jan en Yvette samen waren en zij had het beeld van Jan nog niet eerder gezien.
Vanaf 8 april 2011 zijn de kunstwerken bij de Krabbedans in Eindhoven te zien.
Blog more>>
Filmpje more>>
Play BKR more>> 

 

This entry was posted in News by Yvette. Bookmark the permalink.

About Yvette

Yvette Lardinois was getrouwd met Jan Goossen. Zij heeft onderzoek gedaan naar zijn werk en de website gemaakt. Yvette is beeldend kunstenaar en werkt bij het Zeeuws Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>