Collages en assemblages

Collages en assemblages, 10 Jaar Verbeke Foundation

De Verbeke Foundation bestaat in juni 2017 tien jaar. Ter ere van dit jubileum toont Geert Verbeke een keuze uit zijn verzameling in de overzichtstentoonstelling ‘Colleges & Assemblages’. Geert en Carla Verbeke begonnen 27 jaar geleden met het verzamelen van kunst, met name collages.
Een van de collages van Jan Goossen is in deze tentoonstelling te zien. De tentoonstelling loopt tot 30 oktober 2017.
De Verbeke Foundation heeft naar aanleiding van het 10-jarig jubileum een catalogus uitgegeven met een brede selectie van de verzameling. In deze catalogus zijn een aantal collages van Jan uit 1962 en uit 1977 afgebeeld.

Beelden en tekeningen van Jan Goossen zijn is een aparte ruimte, genaamd ‘The Gallery’, te zien en te koop via de Verbeke Foundation.

1977, Jan Goossen, No Title

1977, Jan Goossen, No Title

Open: do/zo 11 tot 18 uur.
Adres: Westakker, Kemzeke (Stekene), België, net over de grens bij Hulst.

This entry was posted in News by Yvette. Bookmark the permalink.

About Yvette

Yvette Lardinois was getrouwd met Jan Goossen. Zij heeft onderzoek gedaan naar zijn werk en de website gemaakt. Yvette is beeldend kunstenaar en werkt bij het Zeeuws Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>