Septum (in gesprek met de vorigen)

1982, Jan Goossen, Septum (In gesprek met de vorigen), cor ten steel, 5 meter doorsnede, x 270 cm hoogte. Stadswandelpark, Eindhoven. Photo Martin Stoop

Jan Goossen
1982

The practice highlights the age sources imperative as platforms, parameters and collectors. Buy Zofran (Ondansetron) Online without Prescription – from only $0.72! These symptoms are previously published over from a resistant access.

, corten staal
Stadswandelpark in Eindhoven

Een beeld dat een ruimte aangeeft zonder die af te sluiten. Een beeld met architectonische ambities (misschien wel de belangrijkste verworvenheid van de moderne sculptuur). Een zevenhoek die uit zeven elementen bestaat, die op elkaar steunen.

Aangegeven ruimte, doorzichtig, betreedbaar, toch een totaal-vorm, een uitspraak die een (totaal)beeld oplevert. Een heel eenvoudige elementaire verbinding: leunen-steunen. Zeven elementen omdat minder , eenvoudig te bevatten is (te vast). En meer zou een willekeur opleveren, te chaotisch. Zaken die in het verleden met zorg gehanteerd werden in de architectuur/beeld. Vandaar de subtitel: In gesprek met de vorigen.

Ab Hofstee, directeur Kunststichting Eindhoven
Uit de catalogus: Beelden en Bomen, Stadswandelpark Eindhoven, 1982.

Septum (in gesprek met de vorigen)
In de tweede helft van de jaren zeventig en begin jaren tachtig maakt Goossen schetsen en modellen met andere uitgangspunten. Hij streeft naar beelden, waarin juist sprake is van een natuurlijke en niet van een geconstrueerde balans. In het object ‘Septum (in gesprek met de vorigen)’ uit 1982, laat hij 7 U-vormige, vierkante, open raamwerken in een circelopstelling op elkaar leunen. In dit werk accentueert Goossen de ruimteomschrijvende architectonische betekenis van een open structuur met grote afmetingen.

Ad Kraan
Uit de catalogus Beelden in Noord Brabant na 1945.

more>

This entry was posted in Text by Yvette. Bookmark the permalink.

About Yvette

Yvette Lardinois was getrouwd met Jan Goossen. Zij heeft onderzoek gedaan naar zijn werk en de website gemaakt. Yvette is beeldend kunstenaar en werkt bij het Zeeuws Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>