Mark di Suvero, Eindhoven, Holland

Mark di Suvero, Eindhoven, Holland
Af en toe komt er weer informatie boven water. Van Hans van Eerd, beeldhouwer en collega van Jan Goossen, kreeg ik informatie over de periode dat Mark di Suvero in Eindhoven aan het werk was.
Mark di Suvero had in 1972 een solo tentoonstelling in het Van Abbemuseum en plaatste een groot aantal beelden in de binnenstad van Eindhoven. Deze  beelden werden verspreid over de stad geplaatst. Omdat de kosten voor vervoer van een aantal grote beelden te hoog waren heeft Mark di Suvero 4 maanden in Eindhoven gewoond en bij de Vries Robbé een werkruimte gekregen. In deze werkruimte heeft hij met behulp van o.a. Jan Goossen, een 6-tal grote beelden vervaardigd (variërend van 7,5 tot 12 meter).
This entry was posted in News by Yvette. Bookmark the permalink.

About Yvette

Yvette Lardinois was getrouwd met Jan Goossen. Zij heeft onderzoek gedaan naar zijn werk en de website gemaakt. Yvette is beeldend kunstenaar en werkt bij het Zeeuws Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>