Beeldhouwersoverleg, Eindhoven

Beeldhouwersoverleg

Hallo Yvette,
Ik moest wel even teruggaan in mijn documentatie en geheugen, maar graag gedaan.

In juni 1979 zijn een 14-tal beeldhouwers bijeengekomen zijn. Daar was Jan Goossen ook bij. Hij deed niet mee aan de open dag. Na deze open dag zijn wij elke maand bijeen geweest. Jan was daar telkens bij. Iemand moest het voortouw nemen en dat werd ik, waardoor het Beeldhouwersoverleg ontstond.

Eindhoven had een commissie Stadsbeeld, uit het Beeldhouwersoverleg  werd Theo van Brunschot als vertegenwoordiger gekozen. Even later werd ik benoemd als 2e lid van die commissie. De commissie Stadsbeeld hield zich bezig met opdrachten en plaatsing van beelden in de openbare ruimte. Tevens kwam daarbij
– selectie van beeldhouwers voor Middelheim ‘82
– selectie van beeldhouwers voor Beelden in het Stadswandelpark ‘82

Jan heeft zich toen teruggetrokken uit het Beeldhouwersoverleg omdat hij aan beide exposities mee mocht doen. Zelf zat ik namens het Beeldhouwersoverleg in de selectiecommissie.

Beeldenstorm
Harrie Storms schonk zijn bronsgieterij inventaris aan de gemeente Eindhoven. De Dienst Kunst en Cultuur heeft na die schenking een stichting in het leven geroepen; Stichting Beeldenstorm. Harrie, die ik goed kende, vroeg mij als curator op te treden, toe te zien op een juiste en goede overdracht. Ik heb in het eerste bestuur gezeten. Veel overleg met Jan gehad over de conditie van het geheel. Nadat alles in goed overleg en statutair goed geregeld was ben ik teruggetreden uit het bestuur. Wat Jan daarna daar nog gedaan heeft weet in niet. Misschien kun je dat navragen bij Jan Wils.

Hartelijke groeten,
Hans van Eerd
mei 2017

 

This entry was posted in Text by Yvette. Bookmark the permalink.

About Yvette

Yvette Lardinois was getrouwd met Jan Goossen. Zij heeft onderzoek gedaan naar zijn werk en de website gemaakt. Yvette is beeldend kunstenaar en werkt bij het Zeeuws Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>