Like Straatkunstprijs Amsterdam met ‘Piramide’

Vanaf 1 september 2012 gaat het project De Broertjes (Gijs en Ruud van de Wint) 10 weken lang op bezoek bij Amsterdamse buitenkunstwerken. Wélke kunstwerken dat zijn, dat bepaalt het A’damse publiek door actief te zijn op de facebook pagina: hoe meer likes en discussie er is over een bepaald kunstwerk, hoe groter de kans dat De Broertjes daar de komende week poolshoogte gaan nemen. Amsterdammers worden uitgenodigd zelf kunstwerken aan te melden en zich ertegenaan te bemoeien.

De www.straatkunstprijs.nl toont op een goede manier cultuurparticipatie met beelden in de openbare ruimte. Momenteel is Amsterdam (weer) in beeld. Deze pilot zal de basis zijn voor een eventuele uitbreiding naar één landelijk project waarmee stichting Straatkunst probeert het brede, algemene publiek meer te betrekken bij en aandeelhouder te maken van kunst in de openbare ruimte. Net zoals dat vorig jaar is de Straatkunstprijs een middel was om dat te bereiken.
Vanwege bezuinigingen in de cultuursector is ook stichting Straatkunst gaan zoeken naar een manier om tegen minder kosten toch een groter bereik en meer impact te kunnen hebben. Vandaar dat er voor dit jaar gekozen is voor een aanpak via social media.

Ik heb het beeld Piramide (Jan Goossen, 1976) dat in Amsterdam staat, genomineerd op deze facebookpagina. Like deze pagina!  (Sorry de link is alleen te zien voor facebookers.). Bedankt! Yvette Lardinois

This entry was posted in News by Yvette. Bookmark the permalink.

About Yvette

Yvette Lardinois was getrouwd met Jan Goossen. Zij heeft onderzoek gedaan naar zijn werk en de website gemaakt. Yvette is beeldend kunstenaar en werkt bij het Zeeuws Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>