Zoektocht in San Francisco

 

Schermafbeelding 2013-06-25 om 14.33.40

Oude situatie in 1967 (links) en huidige situatie (rechts). Hoek Davis Ct-Washington St in San Francisco.

De afgelopen weken ben ik op zoek geweest naar het kunstwerk The Sculptural Wall dat Jan Goossen (met anderen?) in 1967 in San Francisco plaatste. The Sculptural Wall is van beton, heeft een lengte van 7 meter en een hoogte van 3 meter. Ik dacht dat het bij het Golden Gate Center zou staan. Dat staat immers op de achterkant van de foto’s die in 1967 zijn gemaakt.
Hans Gremmen liet mij in het voorjaar weten dat hij deze zomer naar San Francisco afreist. Ik  vroeg hem het beeld opnieuw te fotograferen. De afgelopen weken hebben Johan de Koning, Hans Gremmen, Frank Asnes, Erna Dennert-Goossen en ik op google map naar The Sculptural Wall gezocht. Uiteindelijk kwamen we uit bij het imposante gebouw van de Ferry, gelegen bij de Golden Gate Bridge. Wat een toplocatie! Vlakbij de boulevard. Toen we de oude foto’s van Jan -uit 1967- gingen vergelijken met google map was de teleurstelling groot. IS HET BEELD WEG? Hans is weer thuis, heeft in de omgeving waar het beeld zou staan rondgelopen en denkt dat het beeld er niet meer staat. 
This entry was posted in News by Yvette. Bookmark the permalink.

About Yvette

Yvette Lardinois was getrouwd met Jan Goossen. Zij heeft onderzoek gedaan naar zijn werk en de website gemaakt. Yvette is beeldend kunstenaar en werkt bij het Zeeuws Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>