Koningin Maxima opent Maximakanaal in Den Bosch

Koningin Máxima opende donderdag 5 maart 2015 het nieuwe Máximakanaal bij Den Bosch en de verruimde Zuid-Willemsvaart bij Den Dungen en Veghel. Het Máximakanaal is een nieuwe vaarweg van negen kilometer bij Den Bosch. Het kanaal loopt van de Maas naar de Zuid-Willemsvaart bij Den Dungen.

3D impressie Running Squares, Jan Goossen

3D impressie Running Squares, Jan Goossen

Binnenkort wordt het beeld ‘Running Squares’ naar de omgeving van het Máximakanaal verplaatst. De nieuwe locatie van het beeld is in het nieuwe natuurpark ‘het Kanaalpark’. De locatie bevindt zich aan de Heinis(dijk) in Rosmalen / Den Bosch in het verlengde van de Raadhuisstraat. Het park bestaat uit bloemrijk grasland met enkele solitaire bomen. De kleinere uitvoering van het beeld ‘Running Squares’ bevindt zich in de collectie van het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Koningin Maxima in Den Bosch 2015 Brabants Dagblad

Koningin Maxima in Den Bosch
2015 Brabants Dagblad

Lambert en Marian Tegenbosch hebben in het verleden bij Galerie Tegenbosch in Heusden het werk van Jan vaak tentoongesteld. Zij reageerden op het bericht van de verplaatsingen:
On said: “Hoe eerder dit schitterende beeld van Jan Goossen wordt geplaatst hoe beter. Het is een prachtig object. Onttrek het niet te lang aan het oog van de kijker svp.”

This entry was posted in News by Yvette. Bookmark the permalink.

About Yvette

Yvette Lardinois was getrouwd met Jan Goossen. Zij heeft onderzoek gedaan naar zijn werk en de website gemaakt. Yvette is beeldend kunstenaar en werkt bij het Zeeuws Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>