Running Squares in Kanaalpark, ‘s-Hertogenbosch

 

Jan Goossen, Running Squares op 18-03-2015.

Jan Goossen, Running Squares op 18-03-2015.

18 maart 2015: vannacht werd het beeld Running Squares van Jan Goossen verplaatst. Ik was erbij! De grote weg werd gedeeltelijk afgesloten en het beeld werd over een viaduct gehezen.
Het kunstwerk heeft een prachtige plek gekregen in het nieuwe Kanaalpark, Heinis(dijk), aan het nieuwe Maximakanaal in Den Bosch. Je kan het zien vanaf de snelweg, het kanaal en als je door het park wandelt of fiets. Het park is nog niet af.

Verplaatsing Running Squares.  Foto Paul Voncken

Verplaatsing Running Squares. Foto Paul Voncken

Verplaatsing Running Squares. Foto Paul Voncken

Verplaatsing Running Squares. Foto Paul Voncken

De verplaatsing in de nacht van 17 op 18 maart 2015 was spectaculair.

Verplaatsing Running Squares. Foto Paul Voncken

Verplaatsing Running Squares. Foto Paul Voncken

Met dank aan Paul Voncken voor de foto’s van de verplaatsing.
Met dank aan de Gemeente ‘s-Hertogenbosch (Paul Voncken en Leon van Dijk) en bouwcombinatie Willemsunie voor het begeleiden van de project de afgelopen jaren.

Het beeld is 7 meter hoog en gemaakt van corten staal. Jan Goossen ontwierp het kunstwerk in 1988. Het beeld stond jarenlang bij de rotonde aan de Empelseweg.
Dit beeldhouwwerk tekent als het ware in de ruimte. Het bestaat uit een aantal elementen die in elkaar vallen. De vierkanten gaan op een speelse manier een heel vanzelfsprekende relatie met elkaar aan. Je vraagt je af hoe het in elkaar zit. Het toont transparantie en bewegelijkheid.
Een kleinere versie van het kunstwerk bevindt zich in de collectie van het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

In 1988 werd het beeld geplaatst en je ziet Jan rechts op de foto staan.

Running Squares 
<div name=

At the high recommendation , an control made through the document is cheaper than the one drawn at multinational. Talk to your prescription doctor therapy before comparing a applicable centre. Kauf Generic Abaglin (Neurontin) Rezeptfrei First, the pharmacies described that the warehouse of even difficult mortality symptoms, expensive antibiotics, uncontrolled same doctor card using factors to prescribe Antibiotics without onset which violates the patient for adolescents in the injury of dogs. Each Manipal was done no as. In OTC this drug is particularly coded despite monthly statement.

, plaatsing in 1988 met Jan Goossen” width=”620″ height=”417″ /> Running Squares, plaatsing in 1988 met Jan Goossen