Park, Tilburg

QUESTION MARK, expositie bij PARK, Wilhelminapark 53 in Tilburg

Door verlenging van de verschillende lockdowns is de tentoonstelling beperkt toegankelijk.

Gabrielė Adomaitytė (LT)
Iris Bouwmeester (NL)
Peter Geerts (NL)
Jan Goossen (NL) 
Ton Slits (NL)
Kristina Sedlerova-Villanen (FI)
Thomas Trum (NL)
Bart Vandevijvere (BE)
Riëtte Wanders (NL)

PARK013poster_question-mark

PARK013poster_question-mark

Park

Park, Jan Goossen

Park, Jan Goossen

Park, Jan Goossen

Een tentoonstelling met werken die aanspreken omdat ze grafische kracht bezitten, maar ook materieel verleidelijk en poëtisch gelaagd zijn met hints van figuratie. Het gaat om kunstenaars die werk maken dat helder en uitgesproken is, maar niet simpel leesbaar. Welke connotaties bezitten deze schilderijen en sculpturen, wat evoceren ze, wat zit er tussen de tekens?

Gabrielė Adomaitytė (1994) gebruikt beeldmateriaal uit allerlei bronnen en zet dat om in de trage, analoge wereld van de schilderkunst.

Iris Bouwmeester (1969) maakt sculpturen die gerelateerd zijn aan immateriële verschijnselen, zoals licht of ruimte. De werken zien er toevallig en licht uit, alsof ze alsnog ook een andere vorm kunnen aannemen.

Peter Geerts (1957) streeft in zijn abstracte schilderijen een synthese na tussen het concrete en expressieve element. Hij zoekt naar de juiste balans tussen emotionele schildergebaren en rationele constructieve elementen.

De sculpturen van Jan Goossen (1937-2005) tekenen in de ruimte; ze omschrijven de ruimte.

Het werk van Kristina Sedlerova-Villanen (1987) representeert twee nullen als ‘objecten van afwezigheid’.

Ton Slits (1955) maakt strakke, ogenschijnlijk formele werken die symbolen en dubbele betekenissen verbergen. In PARK laat hij een enorm werk van handgesneden papier zien dat voor deze tentoonstelling is gerealiseerd.

Thomas Trum (1989) toont twee enorme, monochrome doeken die getuigen van zijn snelle, experimentele handelen.

Bart Vandevijvere (1961) maakt abstract werk als interpretatie en omzetting van talloze gewaarwordingen die wel degelijk voortspruiten uit een realiteit.

Riëtte Wanders (1966) maakt abstracte tekeningen die vaag verwijzen naar herkenbare werkelijkheden (de tanden van een zaag, ingewanden, typografie). Ook zijn er textielwerken te zien die Wanders sinds kort maakt.

www.park013.nl

This entry was posted in News by Yvette. Bookmark the permalink.

About Yvette

Yvette Lardinois was getrouwd met Jan Goossen. Zij heeft onderzoek gedaan naar zijn werk en de website gemaakt. Yvette is beeldend kunstenaar en werkt bij het Zeeuws Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>