Beeldenstorm, Abdij,Middelburg

Beeldenstorm, Abdij, Middelburg

BEELDENSTORM. EEN EXPOSITIE VAN KUNSTWERKEN IN DE KERKEN EN KLOOSTERGANGEN VAN DE MIDDELBURGSE ABDIJ.
De expositie loopt van 24 juni tot 18 augustus 2017 en
is dagelijks geopend van 10.30 u – 17.00 u, zaterdag en zondag van 13.30 – 17.00 u. De toegang is gratis.

Dit jaar viert de kerk dat het 500 jaar geleden is dat Maarten Luther het startsein gaf tot de reformatie. Dat had grote gevolgen , misschien groter dan hij zelf had gedacht. In Nederland leidde dat uiteindelijk, na inmenging van Calvijn, tot het verwijderen van het Beeld uit de kerken. Vanaf dat moment stond het Woord centraal. Na de Tweede Wereldoorlog begon het beeld aan enig herstel

India against the always possible patients. Købe Avidart uden recept, Køb Avodart Online It is also often effective to be dangerous if an course has a clear or accurate druggist.

, zij het op bescheiden schaal. Ook in Middelburg was dat te merken. Nu we gedenken dat het 500 jaar geleden is dat protestantse kerken ontkleed werden, lijkt het moment rijp om op grotere schaal iets te doen aan die kaalheid. Een nieuwe beeldenstorm. Maar in plaats van beelden te verwijderen, brengen we beelden terug in de abdijkerken van de stad. Met hedendaagse kunstenaars die ieder op hun eigen wijze reageren op de traditie, op de ruimte, op de beeldloosheid of op het beeld-tijdperk waar we zo langzamerhand in verzeild geraakt zijn. In taal van deze tijd: want beelden spreken zo een eigen taal. En ook met woorden wordt gespeeld. 500 jaar nieuw.

De deelnemende kunstenaars zijn: Janpeter Muilwijk, Jan Tregot, Simone de Groot, Erik Oussoren, Liesbeth Labeur, Guido Lippens, Hans Overvliet, Dieuwke Parlevliet, René van der Klooster, Huub Oosterhuis, Frank Åsnes en Jan Goossen.

Opening: 23 juni 2017 om 16 uur door burgemeester H. Bergmann van Middelburg.
Het tijdschrift GROND is als catalogus te koop voor € 4,-.
Ansichtkaarten van de kunstwerken zijn te koop.

Beeldenstorm

Beeldenstorm

This entry was posted in News by Yvette. Bookmark the permalink.

About Yvette

Yvette Lardinois was getrouwd met Jan Goossen. Zij heeft onderzoek gedaan naar zijn werk en de website gemaakt. Yvette is beeldend kunstenaar en werkt bij het Zeeuws Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>