Tentoonstelling in Noordbrabants Museum Den Bosch

Het beeldhouwwerk ‘Funkin’ for the sake of duty’ is te zien in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. De tentoonstelling met moderne kunst loopt tot september 2022. Het werk van Jan is gemaakt van hout en door hem beschilderd (gepolychromeerd). Jan maakte dit werk in 1991 en het kunstwerk is in deze periode door het museum aangekocht.

Jan Goossen, Funkin' for the sake of Duty, 1991 Noordbrabants Museum. Den Bosch

Jan Goossen, Funkin’ for the sake of duty, 1991 Noordbrabants Museum. Den Bosch

 

Jan Goossen, Funkin' for the sake of Duty, 1991 Noordbrabants Museum. Den Bosch 2

Jan Goossen, Funkin’ for the sake of duty, 1991 Noordbrabants Museum. Den Bosch 2

Conservator Hans November heeft de tentoonstelling samengesteld uit werken van de collectie van Het Noordbrabants Museum. Hij heeft ook deze foto’s gemaakt.

De andere werken in deze zaal zijn o.a. van de kunstenaars René Daniels, W.J. Kersten, Arie Berkulin, Annemarie Busschers (portret), Jan de Bie en Leon Andriaans.

This entry was posted in News by Yvette. Bookmark the permalink.

About Yvette

Yvette Lardinois was getrouwd met Jan Goossen. Zij heeft onderzoek gedaan naar zijn werk en de website gemaakt. Yvette is beeldend kunstenaar en werkt bij het Zeeuws Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>